
En far og hans datter går pilgrimsruten i Spanien og kommer hinanden nærmere efter mange års sår ophobet i bagagen. Den kan være en god indgang til at vente sin egen relation til sine nærmeste.
KAMPEN FOR FÆLLESSKAB
Den kendte pilgrimsrute i Spanien, Caminoen, danner ramme om et familiedrama mellem en far og hans voksne datter. Efter morens død følger de hendes sidste ønske om at gå Caminoen sammen. Det viser sig at være en meget svær øvelse, fordi de er langt fra hinanden og har svært ved at rumme hinanden efter mange års sår ophobet i bagagen. Vi følger Regitze og Jan, og efterhånden, som filmen skrider frem, kommer de mange ar og sår mere og mere til udtryk. Vi ser begge personers sårbarheder, og det underlige skæbnefællesskab skaber en dynamik og udvikling, som efterhånden også giver en større forståelse og håb imellem dem.
Familiekonflikter
Et hovedtema i filmen er konflikt mellem forældre og (voksne) børn. Her bliver det meget tydeligt, hvordan mangel på nærvær og åbenhed fra forældres side gør det svært i forholdet mellem dem og deres børn. Vi ser også, hvordan den negative arv let går videre til næste generation. Sorg og længsel efter fællesskab og nærvær, og hvad det kan gøre ved mennesker, er også et tema gennem filmen.
En udstilling
Som på en rigtig pilgrimsvandring forløber filmen i et adstadigt tempo. Filmen udstiller tydeligt udfordringerne og konflikterne, og vi får lov til at se dem tydeligt. Det er en film med den typiske socialrealisme med tilknyttet galgenhumor, som kendetegner de fleste nutidige danske film…
Se mere på https://filmogtro.dk/